Submitted by admin on Wed, 08/16/2017 - 19:08

Dansen is leuk en je wordt er gelukkig van!

Dansen is zeer populair. Duizenden mensen genieten samen van een uurtje dansplezier in de week. Leef je uit met een vlotte Cha Cha of geniet van een heerlijke Engelse Wals.

dansgroep

 

 

 

 

 

Het is niet alleen gezellig en leuk, wat doet dansen nog meer met je?

Geluk: Iemand die minstens eenmaal per week danst, heeft relatief een gelukkiger en evenwichtig leven. Met dansen maak je endorfine aan, wat zorgt voor een gevoel van geluk.

Sociaal: Dansen doe je in een groep en daardoor leer je andere mensen kennen, het sociale aspect. De gezelligheid en de sfeer is voor veel mensen ook heel belangrijk.

gezelligheid

Gezond verouderen: Volgens een studie in The New England Journal of Medicine is dansen goed voor je geheugen en kan dit het ontwikkelen van dementie op latere leeftijd voorkomen. Dansen maakt tevens het lichaam flexibeler en minder stijf. Een studie heeft aangetoond dat dansen een gezonder hart, vlottere ademhaling en betere levenskwaliteit in de hand werkt.

Velen volgen dit wekelijks bij Kolmschot Studio in Oldenzaal; al meer dan 80 jaar een begrip in Oldenzaal en omgeving. Vanaf september starten we weer met de lessen. Voor meer info zie www.kolmschot.nl

 

dans stijldans wals chacha uitgaan dansschool dansstudio